Síelés

Csodálattal vegyes irigységgel szemléljük az extrémsport-csatornák felvételeit, melyeken igazi kalandorok hódítják meg a lélegzetelállító szépségű, ám annál veszélyesebb területeket. Ők az extrém sízők - és hogy mit is csinálnak pontosan a meredek sziklákkal, letörésekkel tarkított hegyoldalban?


Síelés

A hétköznapi felfogásban a síeléskor az ember egy jól megmunkált sípályán halad lefelé, és bár ez a fajta síelés is tartogat fantasztikus élményeket a sebességnek és a technikáknak köszönhetően azonban van a síelésnek még két ágazata, amelyet már kevesebben ismernek és amik bizony még inkább lendületbe hozhatják az embert. A Freeride esetében, ahogy az a nevében is áll a pályán kívül érintetlen területen zajlik a lesiklás általában mély hóban és pontosan ez az egyik ok ami miatt veszélyes is lehet. A Freestyle esetében szintén a pályát mellőzve keressük az élvezeteket itt azonban már nem a lesikláson van a lényeg, hanem a snowboard-osokhoz hasonlóan a szebbnél szebb mutatványok. Ismerkedj meg a síelés történetével a Freeride-al és a Freestyle-al

 
Bemutatkozás

Bemutatkozás

A kaland, ami télen kezdődik, és a hó elolvadtával a vízen folytatódik! Ismerkedjen meg a Kalandbázissal, amely egy két szezonon át tartó szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
bővebben
Freeride

Freeride

A freeride síelés nem más, mint a kijelölt pályán kívüli síelés mély hóban, érintetlen terepeken. De vigyázat, ha le tudunk síelni a kezelt pályákon, még nem biztos, hogy a mély hóval is megbirkózunk!
bővebben
 
Freestyle

Freestyle

Egyre több az olyan bevállalós síző, aki nem elégszik meg a pálya nyújtotta izgalmakkal. Megirigyelve a snowboardos riderek laza ugrásait, trükkjeit, kezdték átvenni azokat a síbe.
bővebben
Síliftek

Síliftek

Obertauernben 100km sípálya várja a síelés szerelmeseit, amelyek közül 4km fekete 35km piros és 56km kék. A pályákra 26 lift szállítja az utasokat, ezen térkép segítségével megtudhatja melyik merre található.
bővebben
 
Webkamera

Webkamera

Folyamatos élőkamerás felvételen követheti nyomon Obertauern életét az aktuális időjárást vagy akár a sípályák forgalmát. A kép folyamatos és több kamera nézetből mutatja a síparadicsomot a nap 24 órájában!
bővebben
Síoktatás

Síoktatás

Síelni jó! Amennyiben még csak most ismerkednél meg ezzel a téli sporttal, vagy ha már úgy érzed tudsz de a tudásodat nem érzed biztosnak, akkor jó helyen jársz! Síoktatás felnőtteknek, gyerekeknek, haladóknak Obertauernben.
bővebben
 
Privát síoktatás

Privát síoktatás

Sokan már tudnak síelni, azonban ahogy más dolgokban is a gyakorlás teszi a mestert. Privát óráimon lehetőség nyílik a sítudás csiszolására és újabb technikák megismerésére akár a pályán kívül is. Kezdő síelőknek ez a leghatékonyabb, legintenzívebb oktatási...
bővebben
Síoktatás gyerekeknek

Síoktatás gyerekeknek

A gyereke számára valódi téli örömöket jelenthetnek a síeléssel eltöltött órák. Igazán játékos síoktatással, gyermekfelügyelettel, sí meseországgal, versenyekkel és díjakkal várjuk a legfrissebb sígenerációt!
bővebben
 
A síelés története

A síelés története

A sízés kezdetben közlekedési eszköz volt, ma már inkább hobbi és sportszer, amelynek világszerte milliók hódolnak télen, de még nyáron is. Összefoglaltuk a sízés történetét röviden.
bővebben
Síbérlet árak

Síbérlet árak

Számos kondíció közül választhatunk amennyiben síbérletet szeretnénk váltani Obertauern lejtőire és felvonóira. Az egy napos bérletek 40 Eurótól kezdődnek és függően attól, hogy fő vagy mellék szezonban tervezzük a síelést egészen 323 Euróig terjedhetnek.
bővebben
 
Salomon

Salomon

A Salomon régóta igyekszik a síléceit és felszereléseit nem csak a tervezőasztalon fejleszteni, hanem havas körülmények között is, azaz a sí versenyzők, fejlesztőmérnökök és riderek bevonásával tesztlenek. Az idei, 2014/15-ös szezonban is sok újdonsággal állnak elő a...
bővebben

Obertauern időjárás

Obertauern webkamera

Kalandbázis hírek

szept
19
Őszi síelések oktatással Kaprunban Frissítsük fel a tudásunk, hangolódjunk a télre
 
szept
15
Frissítsük fel a tudásunk, hangolódjunk a télre 2016 október 20-23 között és október 28-tól az őszi szünet alatt több turnusban is
 

Mi is az a Kalandbázis?

Megpróbálunk érdeklődőknek vizet, és hegyet, főleg mozgást, és természetet szeretőknek, kicsiknek és nagyoknak túrákat szervezni, ahol igény szerint élvezhetik, gyakorolhatják, vagy akár tanulhatják a különféle nyári és téli sportokat. Az evezéstől a síelésig, Kalandbázis! Bővebben


Kövess Facebook-on!