III. Mátra Ski Classic Retró sí és snowboard verseny

január 19.

Múltidézés a Mátrában Idén már négy kategóriában nevezhetsz a retró sí és snowboard versenyen


A téli sport szerelmesei immár harmadszor nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a Mátra Ski Classic Retró sí és snowboard versenyen, melynek ismét a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Január 30-án az időutazás mellett a Hófesztivál színes programjai is garantálják a hangulatot.

A január utolsó hétvégéjén, 3 napos Hófesztivál keretében szombaton kerül sor a III. Mátra Ski Classic retró sí és snowbord versenyre. A nevezés, a rajtszámok és a napi síbérletek átvétele 9 órától történik, a lesikló verseny 13 órakor kezdődik a sípark 5-ös számú pályáján. A rendezvény egy olyan sportértékkel bíró szórakoztató program, amely szemléltetni kívánja a sportág hazai történetét, technikai fejlődését, ami a sísportban az elmúlt száz évben végbement, valamint tiszteleg a hazai sísport pionírjai előtt.

„A retró síprogram inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés, hiszen a szabályoknak megfelelően az érdeklődők most is kipróbálhatják a korhű ruházatokat és felszereléseket. A nevezéseket előzetesen e-mail-en keresztül valamint a helyszínen 12 óráig várjuk. A 3500 forintos nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet, a rajtcsomagot, mely a támogatók meglepetéseit rejti, és minden indulónak jár. A versenykiírásnak megfelelően újdonságnak számít, hogy idén már négy kategóriában lehet nevezni:veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal,1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal, valamint idén először bigfoot és carvelino lécekkel”– mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája, szervezője. Majd folytatta: „az eddigi rendezvényeken az indulók elszántsága és vidám versenyzése nagyon jó hangulatot teremtett, remek színfoltja volt a Hófesztiválnak. Idén is erre számítok!”

A versenyt követő eredményhirdetésen a kategóriánkénti győztesek oklevelet és érmet kapnak, de minden indulót meglepetés vár. A Hófesztivál házigazdája, a Class FM műsorvezetője Rákóczi Feri, aki sok színes program mellett szórakoztatja majd a résztvevőket. Az Alpesi Nagyszínpadon neves fellépőkkel találkozhatnak az odalátogatók, pénteken Király Viktor, szombat délután Bogi and the Berry zenekar lép fel a színpadon, a retró versenyt követően Beliczai Balázs stand up műsorát hallhatják. A régi felszereléseket a vendégek és a fellépők is kipróbálhatják.

Részletes információk a https://www.facebook.com/matraskiclassic és a http://www.hofesztival.huoldalain érhetőek el.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Archívum

 

Címkék

alpok (9), ausztria (13), budapest (2), buli (3), Chill the hill (1), edzés (4), FIS (1), freestyle (2), Freestyle Big Air (0), (4), hóágyú (1), Hófesztivál (1), hütte (2), kaprun (8), koncert (1), Mátra (3), Mátra (0), Mátraszentistván (1), obertauern (21), Retró (2), Run to the hill (1), síelés (34), síiskola (13), sílift (3), síoktatás (25), sípálya (7), Sípark (1), síverseny (2), snowboard (7), snowgolf (13), snowkajak (1), Snowkite (2), szállás (3), utazás (1),


Kövess Facebook-on!