II. Mátra Ski Classic - Téli időutazás a Mátrában

Események · január 19.

Idén is retró sí és snowboard verseny a Hófesztiválon


A téli sport szerelmesei immár másodszor nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a Mátra Ski Classic Retró sí és snowboard versenyen, melynek ismét a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Január 31-én az időutazás mellett a Hófesztivál színes programjai is garantálják a hangulatot.

A január utolsó hétvégéjén, 3 napos Hófesztivál keretében szombati napon megrendezendő Mátra Ski Classic retró sí és snowbord versenye egy olyan sportértékkel bíró szórakoztató program, amely szemléltetni kívánja a sportág hazai történetét, technikai fejlődését, ami a sísportban az elmúlt száz évben végbement, valamint tiszteleg a hazai sísport pionírjai előtt.

„A retró síprogram tavalyihoz hasonlóan inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés, hiszen a szabályoknak megfelelően a résztvevők és érdeklődők most is kipróbálhatják a korhű ruházatokat és felszereléseket. A nevezéseket előzetesen e-mail-en keresztül valamint a helyszínen 12 óráig várjuk. A 4000 forintos nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet. A rajtcsomag, mely a támogatók meglepetéseit rejti, minden indulónak jár. A versenykiírásnak megfelelően újdonságnak számít, hogy idén már három kategóriában lehet nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, valamint retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal”– mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája, szervezője.

A nevezés, a rajtszámok és a napi síbérlek átvétele 9 órától történik, a lesikló verseny 13 órakor kezdődik a sípark 5-ös számú pályáján. A versenyt követő eredményhirdetésen a ketegóriánkénti első három helyezett oklevélben és értékes nyereményekben részesül. A Hófesztivál házigazdája, a Class FM műsorvezetője Rákóczi Feri, aki sok színes program mellett szórakoztatja majd a résztvevőket. Az Alpesi Nagyszínpadon neves rock zenekarok lépnek fel, a retró verseny idején az Irigy Hónaljmirigy zenei paródiája is hallható lesz. A régi felszereléseket a vendégek és a fellépők is kipróbálhatják.

Részletes információk még a https://www.facebook.com/matraskiclassic és a http://www.hofesztival.hu oldalain érhetőek el.

 
Képtár

Kapcsolódó bejegyzések

Archívum

 

Címkék

alpok (9), ausztria (13), budapest (2), buli (3), Chill the hill (1), edzés (4), FIS (1), freestyle (2), Freestyle Big Air (0), (4), hóágyú (1), Hófesztivál (1), hütte (2), kaprun (8), koncert (1), Mátra (3), Mátra (0), Mátraszentistván (1), obertauern (21), Retró (2), Run to the hill (1), síelés (34), síiskola (13), sílift (3), síoktatás (25), sípálya (7), Sípark (1), síverseny (2), snowboard (7), snowgolf (13), snowkajak (1), Snowkite (2), szállás (3), utazás (1),


Kövess Facebook-on!