Mátra Snowboard Open Alpin

Események · január 09.

Mátraszentistvánon a Síparkban rendezik meg szombaton a második Port.hu Snowboard Kupa Sorozat állomást. Az alpin snowboardosok csapnak itt össze, kemény deszkákon kemény legények és lányok óriás műlesiklás futamait lehet megnézni.


Mátra Snowboard Open Alpin

Idén amatőröknek is lehetőséget ad a Magyar Snowboard Szövetség a versenyen, hogy kipróbáljanak egy valódi giant slalom pályát és profiktól tanulják a szakág mesterfogásait. 

Az alpin snowboard a ma már könnyebben beszerezhető freestyle deszkáktól jócskán különbözik, mint a lesiklás stílusa is. A deszka hosszabb és keményebb felépítésű ami stabilitást eredményez nagy sebességű kanyarokban is és a hátulja nincs felhajlítva mert ezzel hátrafele nem mennek. A kötés lapos és merev, a cipő erős műanyag és inkább egy sícipőre emlékeztet ami jobb irányíthatóságot ad a döntött carving kanyaroknál. Ez a snowboard szakág ihlette meg a carving sí tervezőit és mentette meg a sí sportot a teljes unalomba fulladástól. A deszkák kisebb rádiusza teljesen a hóra fektetett éles kanyarokat tesz lehetővé, sokkal nagyobb nyomás nehezedik a sportolóra így az ívhúzások, a carving érzés izgalmasabb lesz.

 A snowboard olimpiai sportágként 1998-ban Naganoban debütált, idén Vancouverben párhuzamos óriás műlesiklásban február 26-27-én lépnek fel a világ legjobb alpin snowboardosai. Mátraszentistvánon van parallel giant szlalom (PGS) rendezésére alkalmas pálya, megfelelő hó esetén még idén rendeznek a helyszínen egy bemutató versenyt, várhatóan egy időben a kanadai játékokkal.

A legjobb magyarok között kiemelkedik Harmat Rózsa aki leginkább esélyes a vancouveri rajthoz állásra.

 

Mátra Snowboard Open ALPIN

Időpont: 2010. január 23. szombat 11.00 - 13.00

Helyszín: Mátraszentistván - Sípark 3-as pálya

Versenyszámok: 2 futamos óriás műlesiklás

Kategóriák: Pro, Amatőr, Női, Gyerek

Nevezés: 10.00-ig a helyszínen 1.000 Ft

Info, megközelítés: www.sipark.hu

 

További információ: Gémesi Jóka, Tel.: +36 309 522 533, joka@t-online.huwww.msbsz.hu

 

Kapcsolódó bejegyzések

Archívum

 

Címkék

alpok (9), ausztria (13), budapest (2), buli (3), Chill the hill (1), edzés (4), FIS (1), freestyle (2), Freestyle Big Air (0), (4), hóágyú (1), Hófesztivál (1), hütte (2), kaprun (8), koncert (1), Mátra (3), Mátra (0), Mátraszentistván (1), obertauern (21), Retró (2), Run to the hill (1), síelés (34), síiskola (13), sílift (3), síoktatás (25), sípálya (7), Sípark (1), síverseny (2), snowboard (7), snowgolf (13), snowkajak (1), Snowkite (2), szállás (3), utazás (1),


Kövess Facebook-on!